Det är lätt att göra misstag – både på och utanför isen. Att erkänna dem kan vara svårare för män i hårda miljöer.
– Det gäller att kunna förlåta och gå vidare, säger hockeyspelaren Linus Persson.

Att be om ursäkt. Att erkänna sina brister. Att räcka upp handen och säga: ”Jag är ledsen, men det var mitt fel.”

I sportens värld är misstag ständigt närvarande. För att kunna fungera som hockeyspelare måste man lära sig att hantera dem.

– Alla här vet vad vi håller på med och vi är på samma nivå, säger den tidigare Färjestadsspelaren Linus Persson. Vi vet att man inte gör något med flit och då blir det lättare att förstå varandra och varför det blir fel. Sedan är det så klart olika hur man hanterar ett misstag. Någon kanske gräver ned sig en period, andra bara glömmer och går vidare.

Hur är du?
– För mig är det en del av utvecklingen i det jag håller på med. Då går det inte att gräva ned sig. Det beror självklart på vilken typ av misstag man gör, men det som är gjort är gjort. Jag tror inte att man gör så många fler misstag när man förlorar jämfört med när man vinner, men det är lättare att se dem när man får stryk. Det blir lättare att leta fel om det går dåligt. Då kan det bli en tunn linje att balansera på, hur mycket man måste ta upp och diskutera olika saker.

Kan du erkänna misstag och be om ursäkt även till motståndare, om till exempel en tackling träffat fel?
– Det förekommer titt som tätt. Så pass ärliga och öppna är vi, tycker jag. Ibland blir det fel och att be om ursäkt är det minsta man kan göra.